Betaallink versus pinnen: tikkie is duurder voor ondernemers

Betaallink versus pinnen

betaallink versus pinnenBetaallink versus pinnen: Betaallinks zijn de laatste jaren in opkomst onder particulieren. De belangrijkste reden hiervan is dat consumenten in de huidige 24-uurs economie steeds vaker betalingen onderling doen in het weekend of tijdens feestdagen. Tot voor kort werden deze betalingen met een flinke vertraging verwerkt door de banken.

Oorzaak hiervan is de langzame uitrol van het Europese instant sepa tranfers wat ervoor zou moeten zorgen dat banken in heel Europa 24/7 binnen enkele seconden geld kunnen overmaken. Inmiddels is dit systeem wel deels uitgerold in Nederland maar helaas wisselt de ondersteuning per bank waardoor het ook nu nog niet altijd goed werkt.

Betaallink versus pinnen: een tussenoplossing

Als tussenoplossing kwamen veel banken daarom met betaallinkjes via iDeal. iDeal geeft immers de garantie dat een betaling is ontvangen, zo konden de banken via een omweg het bedrag voorschieten. Het voordeel van consumenten is dat ze zo onmiddellijk betalingen kunnen ontvangen. Diverse banken zoals Rabobank en Knab hebben deze iDeal betaallinks geïntegreerd in hun bank apps.

Maar er zijn ook banken zoals Bunq en ABN AMRO die er een soort algemene betaaldienst van maakten. Zo kun je via de redelijk bekende app Tikkie van ABN AMRO ook betaallinks sturen als je geen klant bent bij ABN AMRO. Bij Bunq kon je tot voor kort als niet Bunq klant je eigen unieke betaalpagina claimen, inmiddels kan dit niet meer.

Betaallink versus pinnen: Zakelijk gebruik

betaallink versus pinnenDoor de populariteit van betaallinks onder consumenten neemt ook het gebruik onder ondernemers toe. De voordelen lijken duidelijk; snelle ontvangst van de betaling doordat de betaling gelijk kan worden bijgeboekt en doordat het voor de klant laagdrempeliger is om te betalen.

De realiteit is echter vaak anders, zo duurt bijvoorbeeld een tikkie betaling naar een niet ABN AMRO ontvanger langer dan een reguliere bankoverboeking. Ook rekenen veel zakelijke oplossingen kosten voor het verzenden van betaallinks en komt een tikkie niet al te professioneel over. Hieronder drie belangrijke redenen waarom betaallinks voor zakelijk gebruik niet ideaal zijn.

Pinnen is goedkoper

Een eerste belangrijke reden is kosten. Waar pinnen vroeger duur was voor ondernemers is dat totaal niet meer het geval. Zo heb je bij de goedkope aanbieder Pinmobile al een pinautomaat vanaf € 29,- en kun je al pinbetalingen accepteren vanaf € 0,14. Daarmee is pinnen beduidend goedkoper dan een betaallink.

Zakelijke betaallinks versturen via bijvoorbeeld Mollie of Tikkie kost namelijk € 0,25 per succesvolle iDeal transactie.  Wil je extra diensten zoals een betaallinks per SMS versturen of een bijlage meesturen betaal je meestal nog extra. Dat betekend dat een betaallink versturen vaak dubbel of zelfs drie keer zo duur is per transactie als pinnen.

Pinnen is veiliger

Je leest er steeds meer over in de media, internetfraude en oplichting met betaallinks. Steeds vaker krijgen consumenten phishing mails of bijvoorbeeld neppe betaalverzoeken via marktplaats. Dat betekend dat het consumentenvertrouwen in betaallinks daalt. Zeker aangezien je niet bij elke aanbieder de mogelijkheid hebt om je betaallink professioneel aan te kleden in je eigen huisstijl.

Daardoor kunnen consumenten maar ook zakelijke klanten in verwarring raken over de juistheid van je betaallink. Los daarvan kan ook een juist verstuurde betaallink onder sommige omstandigheden worden onderschept waarbij potentieel klantgegevens openbaar worden. Bij pinnen worden geen persoonsgegevens uitgewisseld en de betaalgegevens worden versleuteld verstuurd volgens de strengste EU normen. Pinnen is dus aanmerkelijk veiliger.

Pinnen is professioneler

We benoemden het hierboven al maar de mogelijkheden om een betaallink aan te passen zijn beperkt. Vaak kan je een betaallink wel in een eigen mail of SMS plakken maar dat is omslachtig en de klant wordt alsnog doorverwezen naar een internetkassa omgeving zonder jou logo. Pinnen straalt simpelweg meer professionaliteit uit, zeker ten opzichte van een tikkie.

Ten opzichte van betaallinks vanuit verschillende bankapps is een pinautomaat universeler herkenbaar. Nu denk je wellicht, maar een betaallink kan ik sturen over afstand. Echter met de moderne pinautomaten van Pinmobile is het geen enkel probleem om op locatie te pinnen via de dataverbinding van je telefoon. Het geeft gelijk de mogelijkheid voor een stukje extra klantenbinding of klantcontact.

Betaallink Tikkie of pinnen samengevat

Natuurlijk is pinnen niet altijd de ideale oplossing voor een betaallink. Als je een klant op grote afstand wilt laten betalen verdient een digitale betaling de voorkeur. Zelfs dan nog is het echter het overwegen waard om geen apps van derden te gebruiken zoals Tikkie. Je bespaart hiermee kosten en voorkomt bovendien verwarring bij je klanten.

In andere gevallen verdient pinnen duidelijk de voorkeur. Het is veiliger en goedkoper en straalt een stukje professionaliteit uit. Ook bedrijven of ondernemers die normaal gewend zijn om op factuurbasis te werken met grotere bedragen zoals klusbedrijven, webdesigners kunnen profiteren van een pinautomaat.

De kosten van een Pinmobile automaat zijn immers zo laag dat zelfs als je niet dagelijks pinbetalingen accepteert de kosten te overzien zijn. Bovendien heb je bij pinbetaling altijd de zekerheid dat de klant betaald en niet dat hij de betaallink of factuur nog een paar weken laat liggen. Dat spaart weer tijd uit aan herinneringen en debiteurenbeheer wat je kunt investeren in je onderneming.

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van pinnen versus een betaallink tikkie? Bestel dan hier een Pinmobile automaat voor slechts € 29,- eenmalig

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet