Pinapparaat van PinMobile

pinapparaatPinapparaat: Je klanten laten betalen met een bankpas of creditcard hoeft al een tijdje niet meer duur te zijn door de komst van mobiel pinnen met een app en kleine handzame pinreader.

Je zal het als ondernemer wel gemerkt hebben dat je klanten steeds minder of helemaal geen contant geld bij zich hebben en verwachten te kunnen betalen met hun pinpas of creditcard. Onderzoek wijst dat ook uit en al jaren neemt het gebruik van contant geld af. Voorheen was je dan aangewezen op een duur pinapparaat van de banken en dominante spelers als CCV. Die partijen vragen veel geld voor een pinapparaat en verlangen ook nog eens 1- of 2 -jarige onderhoudscontracten voor hun diensten. Voor de kleine ondernemer met weinig transacties is dat niet haalbaar en zinvol om te doen.

Gelukkig is er nu de mogelijkheid om je klanten toch met pinpas en creditcard af te laten rekenen tegen betaalbare kosten en verschillende partijen bieden dit aan in de Nederlandse markt. De belangrijkste partijen zijn PinMobile, i-Zettle en Sumup. Bij deze partijen kan je voor een paar tientjes ( € 19 – €49)  een pinreader aanschaffen die je aanstuurt met een gratis app. Deze oplossing is net zo veilig als die van een groot pinapparaat van de bank en is ook goedgekeurd door de belangrijkste betaalbedrijven in de wereld Mastercard en Visa. Je betaalt alleen een stuk minder en bent niet verbonden aan lange contracten.

Dit is de perfecte oplossing voor kleinere ondernemers en al veel kappers, beautywinkels, horeca bedrijven, gezondheidsklinieken (oa acupunctuur, fysiotherapie en huidspecialisten) maken tevreden gebruik van mobiel pinnen.

Waar moet je op letten als je gaat voor een mobiel pinapparaat?

Allereerst moet je een inschatting maken van de hoeveelheid transacties die je gaat doen in een maand en wat je gemiddelde af te rekenen bedrag zal zijn. Dat zijn namelijk de belangrijkste kenmerken voor de kosten die je gaat betalen.

Heb je een mobiele telefoon of tablet met daarop Android of IOS. Het mobiele pinapparaat werkt namelijk alleen samen met deze software varianten.

Een andere belangrijke factor is de locatie waar je de betalingen gaat verrichten (alleen Nederland of ook in het buitenland). Niet elk mobiel pinapparaat kan je buiten Nederland gebruiken.

Verder is het goed om te weten dat je een stabiele internetverbinding nodig hebt met wifi of 3/4 G van je mobiele provider.

Als je bewust bent van de bovenstaande zaken kan je hieronder eenvoudig de belangrijkste partijen vergelijken en je keuze maken voor aanbieder die het beste bij jou past.

Vergelijk hier de belangrijkste aanbieders:

mobiel pinnenZettle by PaypalSUMUP
Aantal transacties per maand252525
Gemidelde pinbedrag€ 50€ 50€ 50
Omzet per maand€ 1.250€ 1.250€ 1.250
Transactie kosten per maand€ 2,50€ 24,38€ 23,75
Kosten pinreader bij 2 jarige afschrijving€ 6,21€ 0,79
(tijdelijk aanbieding € 19)
€ 1,63
(normale prijs € 39)
Maandabonnement€ 14,95
(maandelijkse opzegbaar)
geengeen
Totale kosten per maand€ 23,66€ 25,17€ 25,38
DekkingEuropaNederlandNederland
LevertermijnBinnen 5-7 werkdagenBinnen 10 werkdagenBinnen 10 werkdagen

In de meeste gevallen komt PinMobile als goedkoopste aanbieder van een mobiel pinapparaat uit de vergelijking en dat komt omdat je bij PinMobile een vast bedrag per pintransactie betaalt van € 0,14. Bij iZettle en Sumup betaal je een percentage van je transactie bedrag van minimaal 2% en dat kan aardig oplopen bij bedragen vanaf € 15.

Stel je rekent € 100 af dan betaal je bij iZettle en Sumup voor die ene transactie minimaal € 2 en bij PinMobile is dat maar € 0,14.

De kosten van de pinreaders verschillen bij deze partijen niet veel van elkaar en bij alle partijen kan je snel van je contract af (maandelijks opzegbaar of geen abonnement).

PinMobile heeft als ander belangrijk voordeel dat je je klanten overal in de EU landen kan laten betalen en je houdt makkelijk overzicht van je transacties in je eigen online account.

Vraag hier PinMobile aan!