Pinautomaat van PinMobile

pinautomaatPinautomaat: Je klanten laten afrekenen met een bankpas of creditcard is sinds een aantal jaar goedkoper geworden door de komst van mobiel pinnen met een app en een kleine handzame pinautomaat.

Je klanten dragen steeds minder contant geld bij zich en verwachten contactloos te kunnen betalen met een bankpas, creditcard of zelfs hun mobiele telefoon zoals met Apple Pay. Onderzoek laat zien dat het gebruik van contant geld sterk afneemt en die trend gaat voorlopig nog wel even door. Een aantal jaren terug kon je dan alleen maar een dure pinautomaat van de banken en dominante spelers als CCV aanschaffen. Vaak met langdurige contracten en hoge kosten. Voor de kleinere ondernemer met een beperkte hoeveelheid transacties is dat niet rendabel om aan te schaffen.

Gelukkig is er nu de mogelijkheid om je klanten goedkoop te laten betalen met pinpas, creditcard of mobiele telefoon en bijvoorbeeld Apple Pay.

De belangrijkste partijen die deze oplossing aanbieden zijn PinMobile, i-Zettle en Sumup. Bij deze partijen kan je voor een paar tientjes (€ 19 – €49)  een pinautomaat aanschaffen die je aanstuurt met een gratis app op je smartphone voor Android of IOS. Deze mobiele pinoplossing is net zo veilig als die van een grote pinautomaat van de banken en is goedgekeurd door de belangrijkste betaalbedrijven in de wereld Mastercard en Visa. Je betaalt alleen een stuk minder en bent niet gebonden aan langdurige contracten.

Dit is de perfecte pinoplossing voor kleinere ondernemers en al veel tuinbedrijven, autobedrijven, kappers, beautywinkels, horeca bedrijven, gezondheidsklinieken (oa acupunctuur, fysiotherapie en huidspecialisten) maken tevreden gebruik van mobiel pinnen.

Waar moet je op letten als je gaat voor een mobiele pinautomaat?

Allereerst moet je een inschatting maken van de hoeveelheid transacties die je gaat doen in een maand en wat je gemiddelde af te rekenen bedrag zal zijn. Dat zijn namelijk de belangrijkste kenmerken voor de kosten die je gaat betalen.

Heb je een smartphone of tablet met daarop Android of IOS? De mobiele pinautomaat werkt namelijk alleen samen met deze besturingssystemen.

Een andere belangrijke factor is de locatie waar je de betalingen gaat verrichten (alleen in Nederland of ook in het buitenland). Niet elke mobiele pinautomaat kan je namelijk buiten Nederland gebruiken. PinMobile is de enige partij die dit standaard aanbiedt in alle EU-landen.

Je moet beschikken over een stabiele internetverbinding met 3/4G van je mobiele provider en/of wifi.

Hieronder kan je eenvoudig de belangrijkste partijen vergelijken en je keuze maken voor de aanbieder die het beste bij jouw bedrijf past.

Vergelijk hier de belangrijkste aanbieders PinMobile, iZettle en Sumup:

mobiel pinnenZettle by PaypalSUMUP
Aantal transacties per maand252525
Gemidelde pinbedrag€ 50€ 50€ 50
Omzet per maand€ 1.250€ 1.250€ 1.250
Transactie kosten per maand€ 2,50€ 24,38€ 23,75
Kosten pinreader bij 2 jarige afschrijving€ 6,21€ 0,79
(tijdelijk aanbieding € 19)
€ 1,63
(normale prijs € 39)
Maandabonnement€ 14,95
(maandelijkse opzegbaar)
geengeen
Totale kosten per maand€ 23,66€ 25,17€ 25,38
DekkingEuropaNederlandNederland
LevertermijnBinnen 5-7 werkdagenBinnen 10 werkdagenBinnen 10 werkdagen

Vraag hier PinMobile aan!

In de meeste gevallen komt PinMobile als goedkoopste aanbieder van een mobiele pinautomaat uit de vergelijking en dat komt omdat je bij PinMobile een vast bedrag per pintransactie betaalt van € 0,14. Bij iZettle en Sumup betaal je een percentage van je transactie bedrag van minimaal 2% en dat kan aardig oplopen bij bedragen vanaf € 7,50.

Stel je rekent € 100 af dan betaal je bij iZettle en Sumup voor die ene transactie minimaal € 2 en bij PinMobile is dat maar € 0,14.

De kosten voor de aanschaf van je pinautomaat verschillen bij deze partijen niet veel van elkaar (rond de € 30) en bij alle partijen kan je snel van je contract af (maandelijks opzegbaar of geen abonnement).

PinMobile heeft als ander belangrijk voordeel dat je je klanten overal in de EU landen kan laten betalen en je houdt makkelijk overzicht van je transacties in je eigen online account.

Vraag hier PinMobile aan!