transactiekosten pinnen

Transactiekosten pinnen

Pinnen is steeds meer de norm voor betalen in winkels. Maar hoe kan je als ondernemer zo goedkoop mogelijk pinbetalingen accepteren? Je leest het in deze blog over transactiekosten pinnen.

Pinnen is de norm geworden o.a. door lage transactiekosten pinnen

transactiekosten pinnenPinnen is al jaren populairder aan het worden onder consumenten ten opzichte van contant geld. Maar de komst van de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelingen nog sneller gaan. Contant geld wordt gezien als minder virus bestendig en daarom minder gebruikt de laatste tijd.

Aanleiding dus voor ondernemers om hun betaalmogelijkheden tegen het licht te houden. Heb je nog geen pinautomaat dan is nu echt het moment er om er 1 aan te schaffen. Als je al wel een pinautomaat hebt dan is het een goed moment om te kijken of dit niet goedkoper en voordeliger. Hieronder bekijken we de goedkoopste pinautomaat en de laagste transactiekosten pinnen.

Kosten pinautomaat

Vroeger was een pinautomaat ontzettend duur, soms wel 1000 euro. Nog steeds zijn er aanbieders zoals CCV die hoge bedragen rekenen voor een pinautomaat. Gelukkig hoeft dat anno 2020 helemaal niet meer zo duur te zijn. Zo kun je bij mobiele pinaanbieder PinMobile al een pinautomaat kopen voor slechts € 29,- excl. BTW.

Voor dat bedrag krijg je een moderne pinautomaat voorzien van een gebruiksvriendelijke app, ondersteuning voor contactloos betalen en natuurlijk allerlei betaalmethoden zoals pinpas, creditcard maar ook Apple Pay. Dat klinkt interessant, maar hoe zit het met servicekosten en de transactiekosten pinnen? Deze kosten zijn over een langere periode immers vaak veel hoger dan de aanschafprijs.

Goedkoop in aanschaf en gebruik

PinMobile is de voordeligste mobiel pinnen aanbieder in de Nederlandse markt. Waar grote aanbieders zoals CCV vaak tientallen euro’s per maand vragen aan service- en abonnementskosten is dit bij PinMobile slechts € 9,99 per maand.

Dit bedrag is bovendien maandelijks opzegbaar en zit je niet vast aan langdurige verplichtingen. Zo kun je bij seizoensgebonden activiteiten het abonnement zelfs tijdelijk stopzetten. Daarmee is PinMobile zeer voordelig  in aanschaf en vaste kosten maar hoe zit het met de transactiekosten pinnen?

Transactiekosten pinnen

De transactiekosten pinnen zijn vaak de grootste kostenpost voor ondernemers. Immers voor elke succesvolle transactie moet je een bepaaldpinautomaat kopenbedrag betalen en dat kan flink oplopen bij honderden of duizenden transacties per jaar.

Daarbij hanteren verschillende aanbieders van pinautomaten verschillende verdienmodellen. Sommigen rekenen een vast bedrag per transactie, anderen een variabel transactiebedrag. Ook zit er vaak een verschil in de transactiekosten pinnen tussen pinpassen en creditcards.

Kosten pinpastransacties

Laten we eerst kijken naar de meest populaire betaalmethode van Nederland; pinnen. Pinnen gebeurd doorgaans met een bankpas met het Maestro of VPay label. Doordat deze betaalmethode in Nederland zo populair is kunnen betalingen hiervan relatief voordelig worden verwerkt. Toch zijn de prijsverschillen tussen aanbieders groot. Zo rekenen buitenlandse partijen als iZettle en Sumup helemaal geen abonnementskosten maar betaal je wel 1,95% per transactie.

De grootste aanbieder CCV rekent een laag, vast bedrag van 5,6 tot 15 cent per transactie maar hier ben je wel vele honderden euro’s kwijt aan service en transactiekosten. PinMobile is een van de weinige aanbieders die een vast, laag bedrag van 14 cent per pinpastransactie rekent zonder hoge bijkomende kosten. Hierdoor zijn ze in veel gevallen de voordeligste aanbieder, zie ook het rekenvoorbeeld

PinMobile voor ZZP en MKB

Bij heel veel hele kleine transacties van 1 of 2 euro kan iZettle wel eens voordeliger zijn dan PinMobile, echter in de praktijk komt dit zelden voor bij bedrijven. CCV is door de hoge vaste kosten eigenlijk pas voordelig vanaf zo’n 7.300 transacties per jaar. Dan bespaar je meer op de lagere transactiekosten van CCV ten opzichte van de hogere maandlasten en aanschafkosten.

Vergeet echter niet dat dit alleen opgaat als je slechts 1 automaat nodig hebt. Wil je meerdere automaten (wat bijvoorbeeld ook met hygiëne en corona geen slecht idee is) dan heb je elke keer opnieuw de hoge aanschafkosten. Het kost dan nog veel meer transacties voordat CCV voordeliger is dan PinMobile. Daarmee is PinMobile de voordeligste aanbieder in transactiekosten pinnen voor ZZP’ers en MKB.

Transactiekosten creditcards

Voor creditcards zijn de verschillen in transactiekosten pinnen iets kleiner. Doorgaans betaal je bij alle aanbieders een percentage van het transactiebedrag, meestal ligt dit rond de 2%. Dit geldt voor de meeste Europese creditcards van Visa en Mastercard.

Sommige internationale creditcards of creditcards van exclusieve maatschappijen zoals American Express worden niet overal geaccepteerd of kennen een extra toeslag. Het verdient daarom altijd de voorkeur om je klanten af te laten rekenen met de goedkopere pinpas. Wil je toch creditcards accepteren dan kun je bij PinMobile voordelig alle Visa en Mastercards accepteren voor 1,95%.

Transactiekosten pinnen samengevat

De transactiekosten pinnen kunnen zeker voor de Nederlandse pinpas behoorlijk verschillen. Daarbij is het niet alleen belangrijk om naar de transactiekosten te kijken maar ook naar alle bijkomende kosten zoals aanschafkosten en abonnements- en servicekosten.

Een iZettle of Sumup automaat lijkt voordelig door het ontbreken van servicekosten, echter de procentuele transactiekosten zorgen in de praktijk voor hoge transactietoeslagen. CCV lijkt dan weer voordelig in gebruik maar zijn door de zeer hoge abonnements- en aanschafkosten eigenlijk alleen geschikt voor echt grote bedrijven.

Bestel nu een PinMobile kaartlezer

PinMobile is de enige aanbieder in Nederland die een laag, vast tarief rekent voor pinpasbetalingen zonder hoge abonnementskosten of verborgen servicekosten. Bovendien is PinMobile een kleinschalige, Nederlandse organisatie die de nadruk legt op service.

Wil je dus de voordeligste transactiekosten pinnen? Kies dan voor de pinlezer van PinMobile. Je bestelt de Pinlezer eenvoudig via dit aanvraagformulier voor een bedrag van € 29,- excl. BTW. Na het aanmelden van je account en de verificatie van je gegevens kun je vaak al binnen enkele werkdagen je eerste betalingen accepteren.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet