transactiekosten pinnen

Transactiekosten pinnen

Transactiekosten pinnen: Pinnen is steeds meer de norm voor betalen in winkels. Maar hoe kan je als ondernemer zo goedkoop mogelijk pinbetalingen accepteren? Je leest het in deze blog over transactiekosten pinnen.

Pinnen is de norm geworden o.a. door lage transactiekosten pinnen

transactiekosten pinnen

Pinnen wordt steeds populairder bij consumenten in vergelijking met contant geld. De coronacrisis heeft deze trend versneld, omdat contant geld als minder veilig wordt beschouwd in termen van virusoverdracht en daardoor minder wordt gebruikt.

Voor ondernemers is dit het moment om betaalmethoden te heroverwegen. Als je nog geen pinapparaat hebt, is het nu de tijd om er een aan te schaffen. Heb je al een pinautomaat, dan kan het lonend zijn om te onderzoeken of er goedkopere en voordeligere opties beschikbaar zijn. We zullen de goedkoopste pinapparaten en de laagste transactiekosten voor pinnen onderzoeken.

Kosten pinautomaat

Vroeger was een pinapparaat ontzettend duur, soms wel 1.000 euro. Nog steeds zijn er aanbieders zoals CCV die hoge bedragen rekenen voor een pinapparaat. Gelukkig hoeft dat anno nu helemaal niet meer zo duur te zijn. Zo kun je bij mobiele pinaanbieder PinMobile al een pinautomaat kopen voor slechts € 149.

Voor dat bedrag krijg je een moderne pinapparaat dat zelfstandig werkt, ondersteuning voor contactloos betalen en natuurlijk allerlei betaalmethoden zoals pinpas, creditcard maar ook Apple/Google Pay. Dat klinkt interessant, maar hoe zit het met servicekosten en de transactiekosten pinnen? Deze kosten zijn over een langere periode immers vaak veel hoger dan de aanschafprijs.

Goedkoop in aanschaf en gebruik

PinMobile is een van de voordeligste mobiel pinnen aanbieder in de Nederlandse markt. Waar grote aanbieders zoals CCV vaak tientallen euro’s per maand vragen aan service- en abonnementskosten is dit bij PinMobile slechts € 14,95 per maand.

Dit bedrag is bovendien maandelijks opzegbaar en zit je niet vast aan langdurige verplichtingen. Zo kun je bij seizoensgebonden activiteiten het abonnement zelfs tijdelijk stopzetten. Daarmee is PinMobile zeer voordelig  in aanschaf en vaste kosten maar hoe zit het met de transactiekosten pinnen?

Transactiekosten pinnen

De transactiekosten pinnen zijn vaak de grootste kostenpost voor ondernemers. Immers voor elke succesvolle transactie moet je een bepaaldpinautomaat kopen bedrag betalen en dat kan flink oplopen bij honderden of duizenden transacties per jaar.

Daarbij hanteren verschillende aanbieders van pinapparaten verschillende verdienmodellen. Sommigen rekenen een vast bedrag per transactie, anderen een variabel transactiebedrag. Ook zit er vaak een verschil in de transactiekosten pinnen tussen pinpassen en creditcards.

Kosten pinpastransacties

Laten we eerst kijken naar de meest populaire betaalmethode van Nederland; pinnen. Pinnen gebeurt doorgaans met een bankpas. Doordat deze betaalmethode in Nederland zo populair is kunnen betalingen hiervan relatief voordelig worden verwerkt. Toch zijn de prijsverschillen tussen aanbieders groot. Zo rekenen buitenlandse partijen als Zettle en Sumup helemaal geen abonnementskosten maar betaal je wel 1,95% per transactie.

De grootste aanbieder CCV rekent een laag, vast bedrag van 5,6 tot 15 cent per transactie maar hier ben je wel vele honderden euro’s kwijt aan service- en transactiekosten. PinMobile is een van de weinige aanbieders die een vast, laag bedrag van 10 cent per pintransactie rekent zonder hoge bijkomende kosten. Hierdoor zijn ze in veel gevallen de voordeligste aanbieder, zie ook het rekenvoorbeeld

PinMobile voor ZZP en MKB

Bij heel veel kleine transacties van 1 of 2 euro kan Zettle wel voordeliger zijn dan PinMobile, echter in de praktijk komt dit zelden voor bij bedrijven. CCV is door de hoge vaste kosten eigenlijk pas voordelig vanaf zo’n 7.300 transacties per jaar. Dan bespaar je meer op de lagere transactiekosten van CCV ten opzichte van de hogere maandlasten en aanschafkosten.

Vergeet echter niet dat dit alleen opgaat als je slechts 1 pin apparaat nodig hebt. Wil je meerdere pinapparaten (wat bijvoorbeeld ook met hygiëne en corona geen slecht idee is) dan heb je elke keer opnieuw de hoge aanschafkosten. Het kost dan nog veel meer transacties voordat CCV voordeliger is dan PinMobile. Daarmee is PinMobile de voordeligste aanbieder in transactiekosten pinnen voor ZZP’ers en MKB.

Transactiekosten creditcards

Bij het gebruik van creditcards zijn de transactiekosten voor pinnen vaak iets lager. Over het algemeen rekenen aanbieders een percentage van het transactiebedrag, dat meestal rond de 2% ligt. Dit is van toepassing op de meeste Europese Visa en Mastercard creditcards.

Internationale creditcards of kaarten van exclusieve uitgevers zoals American Express worden niet altijd geaccepteerd of hebben soms een hogere toeslag. Daarom is het aan te raden om klanten met een goedkopere pinpas te laten betalen. Als je echter creditcards wilt accepteren, biedt PinMobile de mogelijkheid om alle Visa en Mastercard creditcards te accepteren tegen een tarief van 1,95%.

Transactiekosten pinnen samengevat

De transactiekosten pinnen kunnen zeker voor de Nederlandse pinpas behoorlijk verschillen. Daarbij is het niet alleen belangrijk om naar de transactiekosten te kijken maar ook naar alle bijkomende kosten zoals aanschafkosten en abonnements- en servicekosten.

Een Zettle of Sumup automaat lijkt voordelig door het ontbreken van servicekosten, echter de procentuele transactiekosten zorgen in de praktijk voor hoge transactiekosten. CCV lijkt dan weer voordelig in gebruik maar zijn door de zeer hoge abonnements- en aanschafkosten eigenlijk alleen geschikt voor echt grote bedrijven.

Bestel nu een PinMobile pinapparaat

PinMobile is de enige aanbieder in Nederland die een laag, vast tarief rekent voor pinpasbetalingen zonder hoge abonnementskosten of verborgen servicekosten. Bovendien is PinMobile een kleinschalige, Nederlandse organisatie die de nadruk legt op service.

Wil je dus de voordeligste transactiekosten pinnen? Kies dan voor de pinlezer van PinMobile. Je bestelt de Pinlezer eenvoudig via dit aanvraagformulier voor een bedrag van € 149. Na het aanmelden van je account en de verificatie van je gegevens kun je vaak al binnen enkele werkdagen je eerste betalingen accepteren.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet