Betaal tips voor startende ondernemers

Betaaltips voor starters.

Als startende ondernemer moet je veel zaken regelen waaronder een inschrijving bij de kamer van koophandel, een bankrekening, logo website en wellicht een kantoor. Vergeet dan niet je betalingen en hieronder alvast wat betaaltips.

Je zal niet direct al nadenken over hoe je je klanten wil laten afrekenen. Dit is natuurlijk wel belangrijk want zonder omzet ben je snel out-of-business.

Afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt, zal je je klanten direct willen laten betalen op locatie met een pinapparaat of online via een website of app. Dat zijn 2 verschillende soorten betalingen die je apart moet regelen. Contant geld laten we even buiten beschouwing omdat het merendeel van de consumenten en bedrijven willen betalen met een bankpas, creditcard of online met bijvoorbeeld iDEAL.

Bij betalen op locatie in een winkel of bij je klant kan je het beste een pinapparaat kopen of leasen bij een van de vele partijen die dit aanbieden op de Nederlandse markt. Waar moet je dan op letten?

  • Eerst moet je bedenken of je het pinapparaat alleen op 1 locatie nodig hebt of ook op andere plaatsen. Bij meerdere locaties moet je kiezen voor een mobiel pinapparaat die overal betalingen kan accepteren. In een winkel kan je ook opteren voor een pinapparaat die is verbonden met internet via een kabel.
  • Ten tweede moet je inschatten hoeveel transacties je gaat doen en wat het gemiddelde bedrag gaat zijn. Dat zijn namelijk belangrijke componenten voor de kosten die je gaat krijgen.
  • Ten slot moet je bedenken of je gebruik gaat maken van een kassasysteem. Niet alle pinapparaten kunnen namelijk gekoppeld worden met een kassasysteem.

Als je dat op een rijtje hebt gezet dan kan je gaan shoppen bij verschillende partijen.

Voor je gemak hebben we de meest geschikte partijen voor je op een rijtje gezet per categorie om onze betaaltips ook direct tastbaar te maken:

Ondernemers met enkele tientallen tot honderden transacties per maand kunnen het beste kijken bij partijen als: PinMobile, Zettle en Sumup. Deze partijen verkopen kleine pinapparaten tegen lage kosten die zelfstandig werken of met een app op je telefoon of tablet. Heel geschikt voor de kleinere ondernemers. PinMobile rekent een vast bedrag van € 0,10 per transactie en een maandfee van € 14,95. Zettle en Sumup hanteren een percentage van 1,95% van het afgerekende bedrag. Functionaliteit van de app en pinapparaat zijn vergelijkbaar en partijen verlenen goede dienstverlening. PinMobile is over het algemeen de meeste gunstige partij bij bedragen boven € 7,50 en meer dan 20 transacties per maand.

Ga je direct grote hoeveelheden transacties doen dan kan je beter shoppen naar een wat steviger pinapparaat van partijen als pindirect.nl, CCV en Worldline. Je kosten zijn hoger doordat het pinapparaat minimaal € 450 kost en vaak verbonden is aan een vast onderhoudscontract van 1 tot 2 jaar. Transactiekosten liggen wel een stuk lager en je betaalt eigenlijk nooit meer dan € 0,06 voor een pintransactie met een Nederlandse bankpas. De vaste kosten per maand starten bij € 40 per maand.

In de online wereld is de verwerking van transacties fundamenteel anders, en het is cruciaal om een verscheidenheid aan betaalmethoden te bieden, zoals iDEAL, PayPal, betaling achteraf en internationale opties, om klanten uit andere Europese landen te bedienen. Het gebruik van gespecialiseerde betalingsdienstaanbieders wordt aangeraden boven banken, die vaak minder gespecialiseerde kennis en focus hebben op dit gebied. Aanbieders zoals Mollie, Buckaroo en Adyen zijn uitstekende opties. Voor een uitgebreide vergelijking van aanbieders, bezoek het platform overonlinebetalen.nl.

betaaltips voor startende ondernemers

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet