Rabobank kopen

Pinautomaat Rabobank kopen, is dat wel een voordelige keuze?

Een pinautomaat Rabobank kopen lijkt voor veel ondernemers vanzelfsprekend. Maar is een Rabo smartpin wel zo voordelig en gebruiksvriendelijk? Lees in het in deze blog

Rabobank kopen Smartpin duurder dan gedacht

De Rabobank is een van de bekendste banken van Nederland en het is dan ook logisch dat veel ondernemers kiezen voor de Rabo Smartpin als pinoplossing voor hun onderneming. Echter wat zijn nu de voordelen van een Rabo Smartpin behalve dat het van een bekende bank komt?

In de praktijk is de Rabo Smartpin namelijk relatief duur en zijn er wat beperkende voorwaarden vergeleken met andere pinautomaten. Dat betekent dat een pinautomaat Rabobank helemaal niet de beste keuze hoeft te zijn voor veel ondernemers. In deze blog vergelijken we de Rabo Smartpin met de onafhankelijk pinoplossing van PinMobile.

Verplichte zakelijke rekening

Het grootste nadeel van de Rabo Smartpin is dat je verplicht vastzit aan een Rabobank zakelijke rekening. Zonder deze rekening kan je de Smartpin namelijk niet aanvragen. De zakelijke rekeningen van de Rabobank zijn een stuk duurder dan particuliere rekeningen. Zo betaal je minimaal 9,99 euro per maand pakketkosten + kosten voor elke transactie die je doet.

Hierdoor kan een zakelijke rekening bij de Rabobank al snel € 20 per maand kosten terwijl je bij een kleinere bank zoals Knab of SNS maar € 6 – € 7 per maand in totaal betaalt. Bij een onafhankelijke aanbieder als PinMobile zit je niet vast aan een bepaalde bank en kan je gewoon met elke zakelijke rekening een pinautomaat aanvragen waardoor je gelijk al geld bespaart.

Extra kosten voor retourpinnen en bijschrijvingen

Naast een dure zakelijke rekening zit je bij Rabobank ook vast aan extra kosten. Bij een onafhankelijke aanbieder zoals PinMobile betaal je naast de eenmalige aanschafkosten van € 29,- alleen een maandelijks opzegbaar abonnement van € 9,95 en kosten per transactie. Er zijn geen verdere verborgen kosten of stortingskosten.

De Rabo Smartpin is vergelijkbaar geprijsd met de keuze tussen huren met € 11,- aan kosten per maand (wel een jaarabonnement) of kopen met € 99,- aanschafkosten + € 6,60 aan abonnementskosten. Rabobank rekent echter nog allerlei extra kosten; zo kost retourpinnen € 3,60 per maand extra + € 0,06 per transactie. Ook het bijschrijven van inkomsten op je rekening kost € 0,25 per bijschrijving.

Wat kost het om een pinautomaat bij Rabobank kopen?rabobank kopen

De kostenvergelijking is een beetje lastig omdat de Rabobank verschillende tarieven berekent voor huren en kopen. Hieronder maken we een voorbeeldberekening op jaarbasis van een ondernemer die € 1.500 per maand aan pintransacties heeft (100 transacties van € 15).

Bij kopen kost dit € 99 eenmalig + € 6,60 abonnementskosten en € 3,60 toeslag voor retourpinnen. Naast deze € 122,40 jaarlijkse vaste kosten ben je € 7,50 per maand kwijt aan bijschrijvingen op je rekening en betaal je 15 cent per transactie wat bij 100 transacties neerkomt op € 15 per maand. In totaal ben je gemiddeld € 40,95 kwijt in het eerste jaar en daarna € 32,70 per maand.

Bij huren heb je geen eenmalige kosten maar betaal je wel € 11,- per maand (jaarcontract) + € 3,60 toeslag voor retourpinnen. De kosten voor bijschrijvingen en transacties zijn hetzelfde als bij kopen. Je bent dan in totaal gemiddeld € 37,10 per maand kwijt. Dit is nog exclusief de extra kosten die je betaalt voor de Rabobank rekening ten opzichte van een Knab of SNS rekening, wat al snel nog eens € 10 per maand extra kost.

Wat kost een pinautomaat kopen bij PinMobilePinMobile mobiel pinnen

Nu ter vergelijking, wat ben je kwijt voor een pinautomaat kopen bij een onafhankelijke aanbieder als PinMobile? Bij PinMobile betaal je slechts € 29,- aanschafkosten voor de pinautomaat, deze blijft van jou dus geen gedoe met huren. Daarnaast betaal je € 9,95 aan abonnementskosten, hierbij is alles behalve de transactiekosten inbegrepen. Je hebt dus geen last van extra toeslagen of verborgen kosten voor extra diensten.

Tot slot betaal je net iets minder per transactie dan bij de Rabobank, namelijk 14 cent per transactie. Aan transacties ben je dus € 14,- per maand kwijt + € 9,95 servicekosten. Het eerste jaar zitten de totale kosten inclusief aanschaf dus op € 26,37 per maand gemiddeld. Na het eerste jaar ben je slechts € 23,95 per maand kwijt.

Bespaar met PinMobile vs Rabo Smartpin

Bij PinMobile ben je dus al snel 10 euro per maand goedkoper uit dan bij de Rabobank. Daarnaast bespaar je minstens 10 euro in de maand omdat je kunt bankieren bij een goedkopere bank. Onder de streep is een besparing € 250 euro per jaar mogelijk.

Daarnaast profiteer je bij PinMobile niet alleen van een lagere prijs maar ook diverse andere voordelen. Zo is Rabobank als grote bank niet altijd even persoonlijk qua service en ondersteuning. Ook duurde het vrij lang voordat we een werkende Rabo Smartpin hadden. Bij PinMobile ging het bestel- en activatieproces een stuk sneller.

De belangrijkste voordelen van PinMobile

  • PinMobile is een relatief kleine onderneming waar je als klant geen nummer bent maar een naam. Daardoor zijn mogelijke problemen snel en vlot opgelost zonder dat je door een aantal lagen van bureaucratie moet.
  • PinMobile heeft ondersteuning voor de meest moderne vormen van betalen zoals contactloos betalen, Apple Pay, Google Pay en natuurlijk ook creditcardbetalingen. Daarnaast worden betalingen veilig rechtstreeks verwerkt door het betalingsnetwerk van Worldline.
  • Je kunt eenvoudig meerdere pinautomaten bestellen voor slechts € 29,- per stuk. Ideaal wanneer je om praktische redenen personeelsleden een pinautomaat wilt meegeven. De aansturing gebeurt eenvoudig via een gebruiksvriendelijke app op iOS of Android.
  • PinMobile is een van de meest voordelige pinaanbieders op de markt voor kleine en middelgrote ondernemers. Bovendien zit je door het maandelijks opzegbare abonnement nergens langdurig aan vast. Heb je bijvoorbeeld een seizoensgebonden bedrijf dan zet je makkelijk de betaling tijdelijk stop.

Pinautomaat Rabobank kopen samengevat

Ben je op zoek naar een pinautomaat Rabobank kopen overweeg dan ook zeker PinMobile. PinMobile is transparanter en doorgaans goedkoper dan de Rabobank qua tarieven. Daarnaast zit je niet vast aan een bepaalde zakelijke rekening met hoge maandelijks kosten.

Daarnaast profiteer je bij PinMobile van meer persoonlijke service en meer flexibiliteit bij het aanvragen en beheren van je pinautomaat. Zeker als je in de toekomst ook meerdere pinautomaten wilt afnamen kan dit erg voordelig. Enthousiast geworden over PinMobile? Bestel dan hier je pinautomaat voor slechts € 29,- met vrijblijvend (maandelijks opzegbaar) abonnement van € 9,95.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet