Pinnen zonder pinapparaatpinnen zonder pinapparaat

We zijn met zijn allen erg gewend geraakt aan pinnen met je bankpas, creditcard en de laatste tijd ook meer met telefoons en wearables. Bij het pinnen kan je dan kiezen voor contactrijk betalen of contactloos betalen. Pinnen gaat nu nog met behulp van een pinapparaat maar met nieuwe technologie gaat daar verandering in komen en kan je straks ook klanten laten pinnen zonder pinapparaat. Deze innovatie in betalen bestaat uit een app op je Android telefoon of tablet waarmee je elk bedrag kan laten pinnen met een tab op je telefoon.

Contactloos betalen

Bij het contactloos betalen kan je eenvoudig je bankpas, wearable of telefoon bij de pinapparaat houden waardoor contact wordt gemaakt en de transactie wordt opgestart. Bij contactloos betalen onder de € 50 is geen pincode meer nodig en voor bedragen boven de € 50 vraagt de pinapparaat om een pincode. Deze manier van betalen is snel, veilig en wordt sinds de Covid-19 uitbraak het meest gebruikt.

Contactrijk betalen

Contactrijk betalen kan alleen met een bankpas of creditcard waarbij je fysiek je kaart in het pinapparaat moet steken zodat de chip in de kaart uitgelezen kan worden. Vervolgens start het pinapparaat de transactie op en moet je de transactie bevestigen met een pincode. Deze manier van betalen is iets minder snel en net zo veilig.

Veiligheidsinstelling contactloos betalen

Soms loop je bij het betalen tegen veiligheidsinstellingen aan van je bankpas en moet je weer een keer een contactrijke transactie uitvoeren en je pincode ingeven. Op het moment mag je bijvoorbeeld maximaal 5 contactloze transacties achter elkaar doen en voor een maximaal bedrag van € 100. Na de contactrijke transactie zijn de beveiligingsparameters gereset en kan je weer opnieuw contactloos betalen tot de limieten zijn bereikt. De banken beheren deze veiligheidsinstellingen en passen deze ook naar verloop van tijd aan of zoals nu door de Covid -19 crises waarbij het limiet voor contactloos betalen is verhoogd van € 25 naar € 50.

Pinnen zonder pinapparaat

Contactloos en contactrijk betalen vindt altijd plaats met behulp van een apart pinapparaat maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Door nieuwe technologie is het namelijk mogelijk om de pinapparaat te vervangen door een betaal App op een Android telefoon waardoor de telefoon fungeert als een pinapparaat die contactloze betalingen kan accepteren. Deze technologie is nieuw en wordt binnenkort door PinMobile en technologie partner Phos uit Engeland in Nederland op de markt gebracht.

Pinnen zonder pinapparaat: Hoe werkt dat?

De Phos app werkt heel vergelijkbaar met de huidige Xengo app van PinMobile. Je opent de app en geeft het af te rekenen bedrag in. Hierna houdt je klant zijn of haar bankpas, wearable of telefoon tegen de achterkant van jouw Android telefoon aan en kort daarna hoor je een piepje als de betaling is geslaagd. Bij bedragen boven de € 50 moet je een pincode ingeven in de app. Na de transactie kan je de pinbon mailen en versturen per sms.

Pinnen zonder pinapparaat veilig?

We horen je denken, leuk die nieuwe technologie maar is dat allemaal wel veilig? Het antwoord daarop is heel simpel: JA dat is veilig en de grootste betaalbedrijven in de wereld Mastercard en Visa hebben hun goedkeuring gegeven om betalingen van Maestro, VPay (pinnen) en Mastercard en Visa (creditcards) te verwerken via de betaalapp op een telefoon.

De voordelen van pinnen zonder pinapparaat voor ondernemers:

Minder kosten

De voordelen liggen in eerste instantie in de kosten omdat de aanschaf van een pinapparaat niet meer nodig is. Een pinapparaat gaat een beperkte tijd mee door slijtage en ouderdom. Op een gegeven moment zijn pinapparaten ook niet meer veilig genoeg om te gebruiken.

Je moet een pinapparaat dus om de zoveel jaar vervangen en dat kan bij de traditionele pinapparaten hoge kosten met zich mee brengen. Een nieuw pinapparaat kost al snel enkele honderden euro’s per apparaat. Als je deze terugkerende kosten niet meer hebt, dan scheelt dat behoorlijk.

Maar hoe zit het dan met die andere kosten zoals transactiekosten en kosten voor aansluiting en service? Daar verandert niet veel aan en die kosten zullen op het zelfde niveau liggen als je nu gewend bent met de Xengo pinreader van PinMobile.

Meer flexibiliteit

Naast de kosten besparing ben je met de pinnen zonder pinapparaat oplossing een stuk flexibeler want je kan makkelijk op en afschalen door meer of minder apps te installeren. Je betaalt per geïnstalleerde app een maandelijkse fee en die kan je aanpassen.

Heel gebruiksvriendelijk

De betaalapp is heel gebruiksvriendelijk en installeer je net als elke andere app vanuit de Playstore van Google. Je hoeft geen apparaten te koppelen met een buetooth verbinding en de app is na inlog met je username en wachtwoord direct te gebruiken.

Doorlopende innovatie

De nieuwe betaal app wordt ook doorlopend verder ontwikkeld en daarmee komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar die je helpen bij je bedrijfsvoering. Nu kan je al eenvoudig je transacties inzien en analyse uitvoeren van je verkopen. Later komen daar ook zaken zoals loyalty- en boekhoud functionaliteiten bij. Binnenkort kan je Pinnen zonder pinapparaat bestellen op www.pinmobile.nl