Pinnen zonder pinapparaat

pinnen zonder pinapparaat

Pinnen zonder pinapparaat is vanaf nu aan te vragen via PinMobile en daarmee kan je je klanten voor alle bedragen direct laten betalen op je Android telefoon en tablet met contactloze pinpas, creditcard, telefoon of wearable.  Geen gedoe meer met een aparte pinreader. Het enige wat je nodig hebt om je betalingen te regelen is je telefoon of tablet met Android versie 8.1 en NFC.

Hoe werkt dat dan?

Je doet een aanvraag via PinMobile en na goedkeuring kan je de app downloaden en activeren met een username en wachtwoord. De app is dan direct klaar om betalingen af te handelen. In de app kies je voor verkopen en dan geef je een bedrag in wat je wilt afrekenen. Hierna houdt je klant zijn of haar pinpas tegen de achterkant van je telefoon waar de NFC antenne zit en wordt de transactie verwerkt. Bij bedragen boven de 50 euro verschijnt een pinpad op de telefoon waar je klant veilig een pincode kan ingeven voor goedkeuring.

Wat zijn de kosten voor pinnen zonder pinapparaat:

Je kosten zijn als volgt:

1) € 0,25 per transactie met een Nederlandse Bankpas (Maestro en VPay)

2) Maandelijks € 7,99 (excl btw) voor je PinMobile account (maandelijks opzegbaar en elke Phos betaal app heeft zijn eigen aansluiting)

3) € 0,25 + 1,85% van het transactiebedrag met een buitenlandse Bankpas (Maestro en VPay)

4) € 0,25 + 1,85% van het transactiebedrag bij creditcards (Mastercard en Visa)

5) € 0,25 per uitbetaling van je pinomzet

Deze kosten zijn vergelijkbaar met de kosten van onze pinoplossing met pinapparaat Xengo omdat er geen kosten zijn voor de aanschaf van een pinreader, de maandelijkse kosten lager zijn en de transactiekosten wat hoger. Afhankelijk van je aantal transacties is de ene of de andere wat gunstiger. In beide gevallen zijn we vrijwel altijd goedkoper dan andere partijen in de Nederlandse markt.

Vraag hier pinnen zonder pinapparaat aan

Pinnen zonder pinapparaat veilig?

We horen je denken, leuk die nieuwe technologie maar is dat allemaal wel veilig? Het antwoord daarop is heel simpel: JA dat is veilig en de grootste betaalbedrijven in de wereld Mastercard en Visa hebben hun goedkeuring gegeven om betalingen van Maestro, VPay (pinnen) en Mastercard en Visa (creditcards) te verwerken via de betaalapp op een telefoon.

 

Mastercard mobiel pinnen

Visa mobiel pinnen

 

 

 

De voordelen van pinnen zonder pinapparaat voor ondernemers:

Minder kosten

De voordelen liggen in eerste instantie in de kosten omdat de aanschaf van een pinapparaat niet meer nodig is. Een pinapparaat gaat een beperkte tijd mee door slijtage en ouderdom. Op een gegeven moment zijn pinapparaten ook niet meer veilig genoeg om te gebruiken.

Je moet een pinapparaat dus om de zoveel jaar vervangen en dat kan bij de traditionele pinapparaten hoge kosten met zich mee brengen. Een nieuw pinapparaat kost al snel enkele honderden euro’s per apparaat. Als je deze terugkerende kosten niet meer hebt, dan scheelt dat behoorlijk.

Maar hoe zit het dan met die andere kosten zoals transactiekosten en kosten voor aansluiting en service? Daar verandert niet veel aan en die kosten zullen op het zelfde niveau liggen als je nu gewend bent met de Xengo pinreader van PinMobile.

Meer flexibiliteit

Naast de kosten besparing ben je met de pinnen zonder pinapparaat oplossing een stuk flexibeler want je kan makkelijk op en afschalen door meer of minder apps te installeren. Je betaalt per geïnstalleerde app een maandelijkse fee.

Heel gebruiksvriendelijk

De betaalapp is heel gebruiksvriendelijk en installeer je net als elke andere app vanuit de Playstore van Google. Je hoeft geen apparaten te koppelen met een buetooth verbinding en de app is na inlog met je username en wachtwoord direct te gebruiken.

Doorlopende innovatie

De nieuwe betaal app wordt doorlopend verder ontwikkeld en daarmee komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar die je helpen bij je bedrijfsvoering. Nu kan je al eenvoudig je transacties inzien en analyses uitvoeren van je verkopen. Later komen daar ook zaken zoals loyalty- en boekhoud functionaliteiten bij.

Contactloos betalen

Bij het contactloos betalen kan je eenvoudig je bankpas, wearable of telefoon bij je telefoon of tablet houden aan de achterkant van je telefoon. Hierdoor word er met NFC contact gemaakt en de transactie opgestart. Bij contactloos betalen onder de € 50 is geen pincode meer nodig en voor bedragen boven de € 50 vraagt de app om een pincode via een beveiligde pinpad.

Contactrijk betalen

Contactrijk betalen kan alleen met een bankpas of creditcard waarbij je fysiek je kaart in het pinapparaat moet steken zodat de chip in de kaart uitgelezen kan worden. Bij pinnen zonder pinapparaat is dat niet meer mogelijk omdat je contact moet maken met de NFC chip in je kaart telefoon of wearable.

Veiligheidsinstelling contactloos betalen

Soms loop je bij het betalen tegen veiligheidsinstellingen aan van je bankpas en moet je weer een keer een contactrijke transactie uitvoeren en je pincode ingeven. Op het moment mag je bijvoorbeeld maximaal 5 contactloze transacties achter elkaar doen en voor een maximaal bedrag van € 100. Na de contactrijke transactie zijn de beveiligingsparameters gereset en kan je weer opnieuw contactloos betalen tot de limieten zijn bereikt. Bij pinnen zonder pinapparaat zal de app vragen om een pincode net als bij bedragen boven de € 50 en dan staan de limieten weer gereset. De banken beheren deze veiligheidsinstellingen en passen deze ook naar verloop van tijd aan of zoals nu door de Covid -19 crises waarbij het limiet voor contactloos betalen is verhoogd van € 25 naar € 50.