Wat is contactloos pinnen?

Contactloos pinnen werkt hetzelfde als gewoon pinnen. Het enige verschil is dat je je pinpas niet meer in het pinapparaat steekt maar er tegenaan houdt. Dat noemen we ook wel ’tappen’. De technologie die dit mogelijk maakt is near field communication (NFC). Met NFC gaan de gegevens over naar het pinapparaat en start de pintransactie.

Regels van contactloos pinnen:

In Nederland hebben de banken samen met Mastercard en Visa de volgende regels ingesteld voor contactloos betalen.

  • transacties onder de € 50 gaan zonder pincode. Nieuwe limiet in de strijd tegen het Corona virus vanaf 24 maart.
  • transacties boven de € 50 moet je bevestigen met een pincode
  • Je kan maximaal 5 contactloze betalingen achter elkaar doen zonder pincode
  • Je kan maximaal voor € 75 aan contactloze transacties doen achter elkaar zonder pincode

Kan je met PinMobile contactloze betalingen accepteren?

Ja met de Xengo 2 pinreader kan je contactloos laten betalen. Je kan ook mobiele betalingen accepteren van smartphones met de mobiel betalen apps van ING Bank, Rabo Bank, ABN Amro Bank en Volksbank. Die mobiel betalen apps werken namelijk ook met de NFC technologie en dit is niet anders dan een contactloze betaling met je pinpas of creditcard.

Hoe zit dat dan met Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay?

Apple Pay Google Pay en Samsung Pay werken ook allemaal met NFC en de transacties gaan hetzelfde als een contactloze pinbetaling. Met PinMobile ben je dus direct ook klaar voor Apple, Google en Samsung Pay.

Apple Pay is nu beschikbaar voor alle klanten van de grootbanken ING, ABN AMRO, Rabo en ook challenger bank Bunq. De banken hebben samen een marktaandeel van meer dan 90%. Klanten die gebruik maken van een iPhone kunnen bij vrijwel alle pinapparaten betalen met hun iPhone en Apple watch (vanaf iPhone 6).

Google Pay en Samsung Pay zijn nog niet beschikbaar in Nederland maar als Apple Pay succesvol is dan zullen deze ‘Tech Wallets’ snel volgen. Nog geen klant van PinMobile? Klik dan hier om PinMobile aan te vragen

contctloos pinnen