Wat is contactloos pinnen?

Contactloos pinnen werkt hetzelfde als gewoon pinnen. Het enige verschil is dat je je pinpas niet meer in het pinapparaat steekt maar er tegenaan houdt. Dat noemen we ook wel ‘tappen’. De technologie die dit mogelijk maakt is near field communication (NFC). Met NFC gaan de gegevens over naar het pinapparaat en start de pintransactie.

Regels van contactloos pinnen:

In Nederland hebben de banken samen met Mastercard en Visa de volgende regels ingesteld voor contactloos betalen.

  • transacties onder de € 25 gaan zonder pincode
  • transacties boven de € 25 moet je bevestigen met een pincode
  • Je kan maximaal 5 contactloze betalingen achter elkaar doen zonder pincode
  • Je kan maximaal voor € 75 aan contactloze transacties doen achter elkaar zonder pincode

Kan je met PinMobile contactloze betalingen accepteren?

Ja met de Xengo 2 pinreader kan je contactloos laten betalen. Je kan ook mobiele betalingen accepteren van smartphones met de mobiel betalen apps van ING Bank, Rabo Bank, ABN Amro Bank en Volksbank. Die mobiel betalen apps werken namelijk ook met de NFC technologie en dit is niet anders dan een contactloze betaling met je pinpas of creditcard.

Hoe zit dat dan met Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay?

Apple Pay Google Pay en Samsung Pay werken ook allemaal met NFC en de transacties gaan hetzelfde als een contactloze pinbetaling. Met PinMobile ben je dus direct ook klaar voor Apple, Google en Samsung Pay.

Apple Pay is sinds voorjaar 2019 live gegaan in Nederland met ING en  je kan als ING klant en iPhone gebruiker mobiel gaan betalen met je iPhone (vanaf iPhone 6). Andere banken zoals ABN Amro, Rabo Bank en Bunq gaan ook nog in 2019 Apple Pay aanbieden.

Google Pay en Samsung Pay zijn nog niet beschikbaar in Nederland maar als Apple Pay succesvol is dan zullen deze ‘tech wallets’ snel volgen. Nog geen klant van PinMobile? Klik dan hier om PinMobile aan te vragen

contctloos pinnen