Apple Pay beschikbaar voor klanten van ING-, ABN Amro-, Rabo- en Bunq Bank

Apple Pay was al een paar weken live voor klanten van ABN Amro en Bunq Bank. Vanaf nu hebben ook klanten van Rabo bank de mogelijkheid om met hun iPhone mobiele betalingen te verrichten. Dat is goed nieuws voor het mobiel betalen omdat de 3 grootbanken ongeveer 90% marktaandeel hebben en 50% van hun klanten gebruik maakt van een iPhone.

Eerder was het niet mogelijk om mobiel te betalen met je iPhone omdat Apple ontwikkelaars geen toegang wil geven tot de NFC antenne in de iPhone en die is nodig om de contactloze betaling mogelijk te maken. Andere fabrikanten geven die mogelijkheid wel en daarom konden banken ING Rabo en ABN AMRO hun eigen mobiele betaaloplossing bouwen voor Android toestellen van Samsung, Sony en Huawei.

ING heeft een grote opname gezien van Apple Pay en dat zal bij de andere 2 banken ook zo zijn. Je kan als ondernemer dus binnenkort meer klanten verwachten die met hun iPhone willen betalen en dat kan met PinMobile.

Het werkt gelijk als een contactloze transactie met een bankpas en je klant hoeft alleen zijn iPhone te ’tappen’ op de pinreader. De kosten zijn gelijk als die van een Nederlandse bankpas en dat is slechts € 0,14 per transactie.

Het is niet duidelijk of de 3 grootbanken nu ook de andere mobiele betaaloplossingen van de andere Tech Giants Google Pay en Samsung Pay gaan opnemen.

Wil je meer weten over contactloos betalen klik dan hier

 

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet